HOLTZER PÉTER

Holtzer Péter eredetileg villamosmérnöki diplomát szerzett a Budapesti Műszaki Egyetemen, majd MBA fokozatot a Vanderbilt Egyetemen az Egyesült Államokban. 1994-ben kezdett dolgozni a magyar pénzügyi, befektetési piacon, két meghatározó befektetési alapkezelő, a Creditanstalt, majd az OTP Alapkezelő vezérigazgatója volt, valamint a BAMOSZ (Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Országos Szövetsége) elnöki tisztét is betöltötte. A régió több országában (Bulgária, Szlovákia, Horvátország) is irányította az OTP alapkezelési tevékenységének bővítését. Az Oriens társ-alapítója és partnere.
 
Részt vett a kilencvenes évek nyugdíjreform munkáiban, majd folyamatosan pénzügyminisztériumi és felügyeleti szakbizottságokban. 2007 és 2009 között a Nyugdíj és Időskor Kerekasztal elnöke volt. A Világbank és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) nyugdíjtanácsadójaként dolgozik a világ számos országában (Uganda, Nigéria, Malawi, Oroszország, Kazahsztán, Örményország, Grúzia, Törökország, Chile).
 
Péter több civil sapkát is hord. Így a Common Purpose Magyarország Egyesület alapító elnöke volt 2006 és 2015 között (ma elnökségi tag), és a Transparency International Magyarország Alapítvány kurátora. Személyesen segíti hosszú évek óta a Concerto Budapest Szimfonikus Zenekar munkáját, jelenleg a 2015-ben létrehozott nemzetközi Tanácsadó Testület elnöke.

kép forrása: Common Purpose